Vállalkozási ügyviteli ügyintéző 2 éves

Mihez fogsz érteni?

 

A vállalkozási ügyviteli ügyintéző közreműködik a vállalkozások alapításával, működtetésével kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásában. Alkalmas a vállalkozások működésével összefüggő számviteli és pénzügyi feladatok elvégzésében való közreműködésre, részfeladatok önálló elvégzésére. A vállalkozás valamennyi pénzmozgással, illetve a pénzállomány-változással összefüggő nyilvántartásait vezeti, közreműködik az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában. Ellátja a bérszámfejtéssel kapcsolatos feladatokat. A munkavállalókkal kapcsolatos bér- és társadalombiztosítási ügyeket intézi, a nyilvántartásokat vezeti. 

 

Mit fogsz tanulni?

 

Elsősorban az irodai alkalmazások kezelését, a munkaügyek, bérszámfejtés és társadalombiztosítás rejtelmeit sajátítod el. Ezen felül belekóstolsz a pénzügyekbe és az adózásba, megtanulsz elektronikus adóbevallást készíteni. Könyvelni is tudsz majd, az egyszeres könyvvezetést számítógépes program segítségével magad végzed. 

Hogyan tovább?

 

Tanulmányaidat folytathatod iskolánk felnőttképzési tagozatán mérlegképes könyvelői képzéssel. Ha a felsőoktatásban szeretnél továbbtanulni, akkor szakirányú továbbtanulás esetén 32 többletpontot kapsz. Ha pedig inkább dolgoznál, bármely vállalat munkaügyi részlegén jól fogsz boldogulni. Családi vállalkozásnak is hasznos segítője lehetsz, mert a kisvállalkozások számviteli, pénzügyi és adóügyi kérdéseivel is tisztában leszel.