Nagy Vagy!

Nagy Vagy első adás: 2020. 12.19-én (szombaton) 12:50-től a TV2-n.


Legyetek kedvesek időben vegyetek kólát és pattogatott kukoricát a szurkoláshoz, hogy ne kelljen kimenni közben!

Hajrá Közgések!!!


A Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum részt vett a híres megmérettetésben.

Azok az értékek: csapatszellem, segítőkészség, merészség, kreativitás, amelyeket olyan nagyra értékelünk a mindennapi közgés életünk során, kiválóan fejleszthetőek a sporttal és a különféle mozgásos csapatjátékokkal.

Ezért örültünk mi testnevelők annak, ahogy a Közgé sikeresen pályázott az országszerte kedvelt Nagy Vagy televíziós ügyességi vetélkedőben való részvételre.

Egy ilyen vetélkedő különleges felkészülést igényel, gondban is voltunk, amikor megláttuk az eszközlistát: egy 60 literes üres söröshordó, egy pár ötszemélyes síléc (!), öt darab három méter hosszú henger – honnan szerezzen ilyet az egyszeri testnevelés tanár. Köszönet a Közgé tanári karának és sok kedves félegyházi ismerősnek, hogy a lelkesedésük minden nehézséget megoldott, három nap alatt megszereztük az eszközöket és kezdődhetett a felkészülés. Délutánonként edzettünk, izgultunk és készültünk erre az újszerű feladatra, a kamerák előtti megmérettetésre.

A műsor felvételére a csapatot testnevelőkként ketten kísértük el: Borbély Adrienn tanárnő és jómagam.

A feladatokat egy nagyon kedves celeb segítségével (a neve legyen egyelőre még titok) oldhattuk meg. A versenyben a hungarikumokkal kapcsolatos kvízkérdések és ügyességi, csapatépítő feladatok követték egymást, ezek egyszerre voltak tréfásak és nehezek, de a közgés csapat állta a versenyt.

Sörösrekeszmászás, jégkorong szárazon, kiskocsin szlalomozva dartsozás, söröshordón egyensúlyozás, együtt sielős őrület … és a végén…. Ezt bizony még nem árulhatjuk el – karácsony táján majd megnézzük közösen a tévében, hogy is sikerült a szuper vetélkedő.

Amit viszont leírhatok, és akikre nagyon büszkék vagyunk, a közgés csapat tagjainak névsora: Ajtai Bernadett 12/B, Balla Dominik 5/13/L, Blöszel Eszter 5/13/L, Cseh Nadin 11B, Józsa Balázs 5/13/L, Mihályi Attila 11/B, Molnár Zsolt 11/B, Németh Dominik 5/13/L, Rekedt-Nagy Réka 5/13/L.

Nagyok Vagytok!


Varjaskériné Solymosi Zsuzsanna

testnevelő tanár