Kiskunfélegyházi kalandtúra


Kiskunfélegyháza és térsége bővelkedik érdekes látnivalókban. 2021. szeptember 29.-én a Közgé két turisztika csoportja a 11/B és a 9/T osztály diákjai részt vettek a Kiskunfélegyházi Kalandtúra elnevezésű programon.

Olasz Anita a kiskunfélegyházi Tourinform iroda vezetője ismertette Kiskunfélegyháza turisztikai innovációit a Polgármesteri Hivatal dísztermében. A leendő turisztika szakemberek tájékoztatást kaptak a Tourinform irodák működéséről, a Magyar Turisztikai Ügynökség tevékenységéről, a turisztikai fejlesztési térségekről illetve a térségek kiválasztásának folyamatáról.


Megismerkedtek a város leendő turisztikai fejlesztési terveiről illetve a már működő QR kódos mobil-applikációs rendszerről. Mesél a város program keretében egyedülálló mintaprojektként indult el Kiskunfélegyháza nevezetességeit bemutató QR kódos mobil-applikációs rendszer. Az épületeken elhelyezett QR kódok leolvasásával az érdeklődök, információkat kapnak a fontosabb látványosságokról egy virtuális idegenvezetés keretében.


A Tourinform iroda másik fejlesztése a Félegyházi Kalandtúra elnevezésű program. A túra során a kalandvágyók a Tourinform irodában ingyenesen biztosított kiadvány segítségével bejárhatják Kiskunfélegyháza nevezetességeit. Minden nevezetességgel kapcsolatban a kiadványban szerepel egy kérdés. Az arra adott válaszokat a keresztrejtvénybe beírva egy feladványra kapjuk meg a választ.


A diákok és kísérő tanáraik a Tourinform irodában zárták a programot, ahol a diákok tanulmányaikhoz illetve a 10. év végére elkészítendő portfólió megírásához kaptak hasznos segítséget.


Kísérő tanárok:

Rekedt-Nagyné Kucsora Hajnalka és Makai- Dongó Ildikó