Kigondoltuk, megvalósíthattuk, öt évre berendezkedtünk


Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy teremfestés. Minden a 9/P-vel kezdődött.

Friss osztályfőnökként épp az első szülői értekezletünket tartottam a tízes teremben, amikor a szülők feldobták az ötletet: varázsoljuk szebbé a termünket, mi lenne, ha kifestenénk?

Mivel láttam a szülők, s később a gyerekek lelkesedését is az ötlet iránt, kissé félve - hiszen a festéshez nem sok közöm volt még, csupán anyukámnak segédkeztem otthon a festés utáni takarítási munkálatokban – de belevágtam a teremfestés megszervezésébe.

Igazgatónőnk, Tasi Judit is örült a kis tervünknek, hogy színesbe öltöztetnénk a fehér falakat, így hát meg is kaptuk az engedélyt és minden szükséges támogatást.

Az október 24-ei napot választottuk, hogy még az őszi szünet elején letudva a munkát, mindenki ki tudja pihenni fáradalmait az elkövetkező napokban. A teremfestés nagyszerű lehetőség az osztályközösség építésére. Nem fogadtunk szakembereket, mi magunk, a szülőkkel és gyerekekkel akartuk megszépíteni a termünket. Nem a profizmusra törekedtünk, hanem a közös munka gyümölcsét kívántuk, az élményt társítani az eredménnyel.

Így is történt. Segítségünkre volt hat kedves szülő, valamint a párom is az édesapjával, akik értettek is hozzá, mit is kell csinálnunk.

Bizony nagy volt már így a létszám a tizenhét gyermek mellett, így a csapat egyik fele lent a konyhában ebédet készített a fenti festő csapatnak. Minden gyermek ecsetet, illetve fakanalat ragadott, így mindenki hozzájárult a sikerhez.

Jelentem: a gyros isteni lett, a terem pedig gyönyörű, hiszen a mi kezünk munkáját látjuk, akárhányszor rápillantunk majd az öt év alatt!


Kovács Klaudia

a 9/P osztályfőnöke