Dohányzás- és drogprevenciós előadás

2021.09.30-án a 1/13/L, 2/14/L és a 2/14/Lr osztályoknak dohányzás és drogprevenciós előadás volt az Egészség Fejlesztési Iroda munkatársainak előadásában. A programnak a Galéria adott otthont, ahol 3 teremben forgó színpad jelleggel tartották meg a foglalkozásokat.

Az első helyszínen a droghasználat hatásmechanizmusával, illetve egy filmrészlet bemutatásával a drogfüggőség egyénre és családjára gyakorolt következményeivel ismerkedtek meg a gyerekek.

A második helyszínen a hosszú távú dohányzás maradandó egészségkárosító hatásait mutatta be az előadó, szemléltető eszközök segítségével.

A harmadik helyszín a tudatmódosult állapot megismertetését tűzte ki célul, valamint egyéb nem tudatmódosító függőségekre is kitért, mint pld. az energiaitalok fogyasztásának káros hatása.

Kiemelkedően fontos, hogy a tanulók megismerkedhettek a fentiekből adódóan felmerülő problémákkal kapcsolatos segítségkérés módjaival és lehetőségeivel. Valamint felvilágosítást kaptak arról, hogy ha a közvetlen környezetükben vagy társaik között ilyen jellegű problémát észlelnek, miként válhatnak aktív részeseivé a segítségnyújtásnak.


Résztvevő tanárok: Franciáné Obester Erzsébet, Makai-Dongó Ildikó, Fekete Ákos, Kurucz Edit.