Berepülő napok a Közgében


Az indulás reggelén mindenki - tanár és diák is - izgatottan gyülekezett az udvaron. Aztán a buszon már elkezdődött az ismerkedés, de nagyon kis diszkrétek voltak. A kisgólyák többnyire lelkesen és jó kedvvel vettek részt a különböző programokon:

Megérkezésünk után a szabályalkotás is megtörtént, amihez legtöbbször tartották is magukat a tábor ideje alatt. Ezt követően lezajlottak ismerkedési játékok is osztályonként; DÖK által szervezett ügyességi versenyen többnyire mindenki részt vett, volt, aki több feladatban is megcsillogtatta tudását; gólyatánc betanulása is sikert aratott, a második nap végére már nagyon ügyesen táncolták önállóan is.


A reggeleket a 12.-esek ébresztőjével, majd Zsuzsa néni tornájával indítottuk. Pénteken a gólyapóló és gólyazászló készítése kapcsán kiderült, hogy mindenki valamiben ügyes. A gólyainduló készítése kicsit feladta a leckét, de végül közösen faragták a rímeket legújabb diákjaink.


Strandra csak kevesen mentek el Zsuzsi néni vezetésével. A többiek a táborban maradtak és osztályfőnökeik vezetésével folytatták a pólók, zászlók, indulók elkészítését, társasjátékoztak, beszélgettek. A legsikeresebb az esti bátorságpróba volt, amelyet nemcsak ők, hanem a tanárok és a tizenkettedikesek is nagyon élveztek. A tábortüzet is élvezték, a tüzet körbe ülve az osztályok egymással is ismerkedtek. Szombaton bámulatosan gyorsan összecsomagoltak, de a délelőttre szervezett számháborúnál érezhető volt a diákok fáradsága, nem nagy kedvük volt már a feladathoz.


Aki akarta, jól érezhette magát. Egy élmény volt nekünk, tanároknak is.