2022/2023-as tanévnyitó ünnepség

Kedves Közgések! Tisztelt Kollégáim!


365 nappal ezelőtt a jubileumi 60. tanévünket nyitottam meg, most pedig már kezdődik a következő… Rohan az idő…. Mennyi minden történt, és mennyi minden vár ránk a következő 179 tanítási napban. A munkatervünk elkészült, mi oktatók felkészültünk, már csak nektek kell mindent megtenni annak érdekében, hogy elérjétek céljaitokat.


Örömmel mondhatom, hogy soha ennyi nappali tanulónk nem kezdte meg a tanévet! 530 diák 24 osztályban folytatja tanulmányait a Közgazdasági Technikumban.


A tanulási folyamatot idén 5 új oktató segíti: Hachbold Helga magyar-kommunikáció, Lipcsei Tímea magyar-angol, Illés Emese logisztikus szakmai oktató, Milinker Mónika gazdálkodás szakos szakmai oktató, illetve Losonczi Ádám történelem-földrajz szakos kolléga.


Bízom Benne, hogy az előttünk álló feladatokat együtt közösen a lehető legnagyobb hatékonysággal fogjuk megoldani. Ehhez szükség van arra, hogy betartsuk a szabályokat, óvjuk az iskolai eszközöket, az iskola környezetét.


A fenntartónk ugyan megváltozott, és a Kulturális és Innovációs Minisztériumhoz tartozunk idén tavasz óta, azonban a jelmondat maradt: „Feladatunk a jövő."


A jövő, amely nincs a jelen kihívásai és a múlt tapasztalatai nélkül. Tapasztalatot szereztünk bőven az elmúlt tanévekben, és megtanultuk értékelni a személyes találkozásokat, a közös együttléteket. Nagyon sok új dolgot tanultunk, sok újdonságot megismertünk, nyitottunk az új felé.


Fontos, hogy nyitottak legyünk. Ha nyitottak vagyunk, kitárul a világ. A nyitottság maga az élet, a nyílt létezés kincs, amelynek átélésével megszabadulhatunk félelmeinktől, és akkor bátrak leszünk. Ha már bátrak vagyunk, akkor merünk bízni egymásban, a világban, abban, amit mi itt közösen – szülők, tanárok – a gyermekekért, és az ő egészséges fejlődésükért, a bennük rejlő képességek és lehetőségek kiaknázásáért teszünk. 


Azt gondolom, itt és most mindenki jó helyen van. Bogi néninek továbbra is célja, hogy minél több diák és tanár ERASMUS-os programokon vehessen részt. Örömmel mondhatom, hogy két hét múlva 22 turizmusos diákunk és két kollégánk csomagolhat, és Görögországban vehet részt szakmai gyakorlaton, illetve még ebben a tanévben közel 75 diák teljesítheti kötelezettségeit külföldi gyakorlati helyen.


Kedves Közgések, kívánom, hogy legyetek megbízhatóak, kreatívak, szorgalmasak, segítőkészek és életrevalóak, hogy továbbra is igaz legyen: minden munkahely és felsőoktatási intézmény örömmel látja falai között a nálunk végzett diákokat.


Mint azt már jól tudjátok, a Közgé a lehetőségek iskolája. A bátraké, akik mernek, és új utakon járnak, a szorgalmasoké, akik küzdenek, az önzetleneké, akik segítenek, a leleményeseké, akik megoldják a lehetetlent. Egyszóval a tiétek, mert tiétek a jövő.


Legyen a 2022/2023-as tanév valamennyiünk számára továbbra is a siker és a kiteljesedés éve! De ami a legfontosabb, egészséges új tanévet kívánok mindannyiunknak.


Ezennel a 2022/2023-as tanévet megnyitom!


Tasi Judit

Igazgató