Szakmák éjszakája 2017.

Lassacskán hagyománnyá válik a Szakmák éjszakája rendezvény, amelynek célja nyilvánvaló: bemutatni képzéseinket, azontúl láttatni sokoldalúságunkat, a nálunk jellemző diákbarát hangulatot.

Az első Szakmák éjszakája programot tornatermünkben rendeztük, ahol pavilonokban mutattuk be a nagyszámú érdeklődő közönségnek, mit tanulhat a nebuló, ha hozzánk szegődik. Tapasztalatszerzés közben szórakozhatott is valamennyi érdeklődő, hisz próbára tehette történelmi ismereteit a Nyomd a gombot számítógépes játékban, környezettudatos gondolkodásáról adhatott számot a vetített kérdésekre válaszolva, divatbemutatón láthatta gyakorlati képzéshelyül szolgáló Partnereink munkaruháit, miközben olthatta szomját és csitíthatta étvágyát a felajánlott finomságokat fogyasztva.

Hasonlókról gondoskodtunk az idén is a szakgimnáziumi profilnak megfelelően.

A megnyitót követően szaktantermekben ismerkedhettek meg az érdeklődők szakmai kínálatunkkal, a folyosón láthatták a régmúlt eszközeit, tankönyveit. A visszaemlékezést segítette az 55 éves iskola paravánokon megtekinthető dokumentumgyűjteménye az egykor nálunk tanult, mára ismertté vált személyiségekről.

Ügyvitel és informatika munkaközösségünk is igyekezett elkápráztatni az érdeklődőket. Bemutattuk a szakgimnáziumi képzésnek köszönhetően ismét megjelenő gyorsírást, szemléltettük, hogyan tanítjuk a gépírást, megtekinthették és kipróbálhatták a kedves Érdeklődők a beszédíró gépírást, amelyből 2017 nyarán a berlini világbajnokságra is indulunk, s megízlelhették a hivatali stílust egy XVIII. szd.-i szerelmes névnapi köszöntő átfogalmazásával.

Emlékként mindenkinek ajándékoztunk egy önéletrajzot motivációs levéllel, gyorsírással írt idézetet, és a beszédíró gépíráshoz hasznosítható Winamp program használata leiratát. Értékes, tartalmas estünk volt.