Európai Diáksport Nap a Közgében


Ép testben ép lélek. Szeptember utolsó napján második alkalommal került megszervezésre az Európai Diáksport Nap, amely jó alkalmat adott a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának egy testet-lelket melegítő szuper hangulatú közös sportprogram megszervezéséhez.

A Magyar Diáksport Szövetség már több, mint egy évtizede szervezi a Diáksport Napot, amely hazai kezdeményezésre vált az elmúlt évben európai uniós rendezvénnyé.

Tavaly Európa – szerte 300.000 diák vett részt a programsorozatban. Az Európai Diáksport Nap célja az, hogy évről évre minél több iskolás gyermekkel ismertessük meg a testmozgás nyújtotta örömet, kedvet adva ezzel a rendszeres sportoláshoz.

Péntek délben ezért közgések százai vonultak ki a Csanyi úti Honvéd pályára, ahol közös zumba edzésen mozgatták át izmaikat. A jó hangulatú zumba félórát a sportnap tiszteletére 2016 méteres síkfutás követte – az iskola apraja- nagyja együtt iparkodott: kicsit az időeredményért, de főleg a közösségért.

Mert a diáksport nap erről is szól, önmagunk edzésén túl, a testmozgás öröméről, az iskoláról, a közösségről, az összetartozásról.