Közlekedés és szállítmányozás ágazat

A technikai és technológiai fejlődés következtében egyre nagyobb számban van szükség jól képzett műszaki szakemberekre. A fejlődés mellett a különféle szakterületek specializálódása és új szakterületek kialakulása is megfigyelhető.

Logisztikai technikus

Közlekedés és szállítmányozás ágazat 5 éves képzése, amely érettségivel és technikus szintű szakképzettség megszerzésével zárul. Választható szakmairány: Logisztika és szállítmányozás.

Milyen tevékenységet végez?

A logisztikai technikus feladata a logisztikai tevékenységek tervezése, lebonyolítása, a logisztikai rendszerrel kapcsolatos vezetői munka támogatása, valamint a szállítmányozási tevékenységgel kapcsolatban az áru továbbításához legalkalmasabb fuvarozási mód kiválasztása, a szerződés megkötése, szükség szerint az útvonal megtervezése. Összehangolja az összetett fuvarozási tevékenységet, és ellátja a szállítás során felmerül raktározási, kezelési feladatokat is.

Kinek ajánljuk?

Ajánlott minden fiatal számára, akit érdekel a szállítmányozással kapcsolatos szervező munka, a logisztikai tervezés, szem előtt tartva az eredményességet és hatékonyságot.

közlekedés.png