Tasi Judit

igazgató

Kedves Szülők, Olvasók!

Ebben a tanévben mindenkinek új kaland kezdődik, de továbbra is egy hajóban evezünk, új lehetőségek felé hajózunk!

A világ folyamatosan alakul és változik, így elkerülhetetlenné vált mindenki számára,- mi tanárok sem vagyunk kivételek ez alól-, hogy az életünk végéig tanuljunk.

Ehhez egy kikötő a KÖZGÉ. Kikötő, az élet és a tudás tengerén, ahol megszerezhetnek mindent, ami az élethosszig való tanuláshoz szükséges, sőt, reméljük, hogy elviselhetőbbé is tudjuk tenni ezt a hosszadalmas folyamatot.

Kifejezetten örülünk, hogy a turizmus ágazattal bővülhetett a képzési palettánk, az itt tanuló gólyáink, heti 18 órában idegen nyelvet tanulnak az idei tanévben. Természetesen a hagyományosnak mondható képzéseink, mint a közgazdaság, a közlekedés, szállítmányozás, és  logisztika, az ügyvitel és az informatika ágazat is jó lehetőség a diákok számára a gyorsan változó munkaerő-piaci környezetben, hiszen itt, már érettségi megszerzése előtt egy mellék-szakképesítést szerezhetnek, az érettségi után egy évvel pedig a főszakképesítés is a birtokukba kerülhet.

Az idegen nyelvet gyakorolhatják, a Külföldi Nyelvtanulási Programban utazók is. A nyári szünet folyamán Máltán, Angliában, Ausztriában és Franciaországban kalandozhatnak 2 héten keresztül, ismerkedhetnek más ország kultúrájával, szokásaival és nyelvével.

A tudás kalandjaiban új tanárok segítenek eligazodni,

Besze Ildikó angol, Palásti Anikó francia, Sztojka Ágnes matematika, Nagy Erika német nyelv izgalmait enyhíti majd.

ÉS ahogy megszokhatták a környezetet is folyamatosan szépítjük, modernizáljuk; közösségi tér kialakításába kezdtünk az udvaron, a 8-as teremben újabb nyelvi labor készült el, a 16-os terem informatika teremmé változott, a könyvtár folyamatosan szépül és alakul.

A tanévzárón a feltelepített napelemekre hívtam fel a figyelmet iskolánk tetőjén, ma már örömmel mondhatjuk, hogy a NAP is nekünk dolgozik, hisz üzembe lett helyezve, és segítségével termelődik a mindennapi munkánkhoz szükséges áram.

 

Kollégáimnak és diákjainknak az előttünk álló munkához és a tanuláshoz idénre is sok kitartást  kívánok, valamint azt, hogy valóra válhasson Szent-Györgyi Albert gondolata:

„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja a munkát, amit szeretni fog."

Megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy a 2019/2020-as tanév is mindenki számára sikeres és kalandos legyen.

Bízom benne, hogy rendezvényeink, megjelenéseink tovább öregbítik iskolánk hírnevét!

Hogy „közös hajónk” még sikeresebben haladhasson, tisztelettel kérjük Önöket, hogy adójuk egy százalékának felajánlásával támogassák alapítványunkat.

Elismerés alapítvány – 19044974-1-03

 

Várunk mindenkit szeretettel:

 

Tasi Judit

igazgató

 

Kiskunfélegyháza, 2019. szeptember 1.