A Kiskunfélegyházi Közgé Diákönkormányzata

Segítő tanár: Dr. Fekete Boglárka

A Közgé Diákönkormányzatának tagjai

 

 

Budai Fanni

Czakó Mónika

Csuka Dániel

Darányi Dorina

Darányi Miklós

Dencs László

Dora Sarolta Franciska

Dudás Ditta

Farkas Viktória

Fekete Vivien

Garai–Szabó Lia

Gilicze Krisztina Bettina

Hajagos Réka

Istvánfi Dóra

Józsa Balázs

Kengyel Alexandra

Kengyel Tímea

Kovács Szilvia

László Renáta

Németh Dominik

Pap Dániel Lajos

Patyi Fanni

Réczi Petra

Szabó Dominik

Tasnádi Petra

Tóth Barbara

Tóth Violetta

 

Diákönkormányzat (DÖK) iskolánkban

 

A Közgés DÖK-mozgalom (több) évtizedes múltra tekint vissza. Számtalan tanuló és segítő tanár kolléga vett részt az önszerveződés elősegítésében – idén engem ért a megtisztelő feladat, hogy hasonlóan tegyek.

A DÖK feladatai közé számtalan ügy tartozik. Amellett, hogy a kiválóan működtetett iskolarádió révén ünnepélyeink és az óraközi szünetek életébe színt visznek, egyéb, kevésbé gyakori, ám annál fajsúlyosabb tevékenységgel járulnak hozzá az egyébként is rendkívül színes Közgés diákélet még izgalmasabbá tételéhez.

Elsők között említendő a Közgés-nap. Ennek során diákjaink – tanáraink hathatós közreműködésével és néhány meghívott vendéggel – néhány óra erejéig feje tetején álló, vibráló, izgő-mozgó foglalkozás-folyammá változtatják iskolánkat. Előfordul itt gyöngyfűző terem, műveltségi vetélkedő, online tőzsde-játék, futball- és kosárlabda-bajnokság, a felsőbb évesek pedig álláskeresési technikákkal is megismerhetnek. Mindezek lezárultával pedig gyakran – zsűrizett! – zenedélutánnal ér véget ez a fantasztikus nap, melyet idén K-faktorként aposztrofálva egy elképesztő vízibalett-előadás vita nélkül nyert. 

Természetesen egyebekkel is foglalkozik a DÖK – például ők szervezik meg minden tanév utolsó Közgés-diszkóját, mely gyakran már a tavasz végét és a nyári szünet közeledtét szokta jelezni jelenlegi és volt diákjaink számára egyaránt. De a DÖK feladatai közé tartozik iskolánkban a folyosó és a hirdetőtábla karácsonyi feldíszítése, a Közgés tanárok csemetéi számára Mikulás ünnepség szervezése, a Valentin-napi dekoráció elkészítése és a pedagógus-nap műsorának nívós lebonyolítása. Továbbá, Vili bácsi gyakori közreműködésével, a zene világnapján is gyakorta adnak tehetséges muzsikusaink óraközi szünetekben mini koncerteket – hol énekkel, hol gitárkísérettel, de akár kongával, basszusgitárral; sőt szaxofonnal! Idén pedig a DÖK magára vállalta egy szegedi földtani kirándulás koordinálását, amely során iskolánk egy többéves hagyományát felelevenítendő az egyetem őslény- és ásványtárába látogatunk el!

Várjuk minden jelenlegi és leendő Közgés diákot a DÖK soraiba – légy tagja Te is egy tevékeny és kiváló csapatnak!