Közeledik a szeretet ünnepe. Ilyenkor különösen jó örömet érezni, tudni, hogy számíthatunk másokra, nem vagyunk egyedül. Még igazibb, ha azért érezzük ezt az örömet, mert a szükséget szenvedőknek segítünk és ajándékot adunk.


Gálfi Zsolt tanár úr ismét példát mutatott szervezőkészségből és jószívűségből, akárcsak Ti, kedves közgések, akik otthonról egy-egy bárhol felhasználható tartós élelmiszert, vagy akár egy egész csomagot hoztatok. Köszönjük minden közgés és minden rászoruló nevében!


A gyönyörűen összekészített csomagokat, összesen negyvenkettőt, átadtuk a Kapocs Segítő Szolgálat munkatársainak, akik öszintén meghatódtak a segítőkészségeteken.


Boldog karácsonyt mindenkinek!


A Tourinform iroda Kiskunfélegyházán az a hely, ahol mindig szívesen látnak bennünket, Közgéseket, és mi is szívesen látogatunk el hozzájuk. A „Kalandtúra 1, 2.” után a „Mesél a város” felfedező állomásait, a város értékeit, a Múzeum Atlasz applikáció segítségével, QR kódok leolvasásával tudjuk megnyitni, elolvasni, meghallgatni.


A 9/NY osztályos turisztikás tanulók kíváncsisággal, érdeklődéssel fogadták a város értékeinek, történelmének ezt a megismerési formáját. Az alkalmazást könnyen letöltötték és használták a város különböző helyein kihelyezett QR kódok leolvasására. Kis hangszóróval kihangosítva a nagyobb létszámú csoportnak is élvezhetővé vált a nevezetességek bemutatása. Nem csak a vidéki tanulók nyerhettek bepillantást a város történelmébe, de a félegyházi gyerekek is érdeklődően hallgatták az új információkat, érdekességeket a város életéről, múltjáról. Ahhoz, hogy még érdekesebb legyen a kaland, a Tourinform iroda egy 24 kérdésből álló kvízjátékot állított össze. A helyes válaszokat a kijelölt helyszíneken az olvasott, hallott szöveg alapján kellett bejelölni. Az adventi időszakban a játék résztvevői ajándékot is kapnak, ha a helyes megfejtéssel visszasétálnak az irodába. Az osztály tanulói is örömmel fogadták a hűtő- mágneseket és az asztali naptárakat, melyeket természetesen a városról készült fotók díszítenek.A 9. évfolyamos turisztikai technikus diákok, tanulmányaik elején bepillantást nyerhettek egy kicsit a szakma világába, a Tourinform iroda tevékenységébe, valamint történelmi tudásra is szert tehettek. Sétánk során az ünnepi pompába öltözött várost is megcsodáltuk. A kalandozásoknak azonban még nincs vége, hiszen a város még számtalan felfedezni való titkot rejt magában.


Kiskunfélegyháza, 2021. december 16. Rekedt-Nagyné Kucsora Hajnalka


…az online oktatás idején indult. Fáradtan-fásultan bejelentkezik ki előbb, ki később az osztályból. A napnak még közel sincs vége. Ezek a gyerekek napok, hetek óta a szoba és konyha közötti ösvényt tapossák. Az óra vége előtt 10 perccel mindenkinek az a feladata, hogy a természetről küldjön egy friss fotót, amit a telefonjával készít, és a következő óra elejéig küldje vissza.


Még véget sem ért az óra, de bámulatos fotók érkeztek a classromba, tele ötletes nézőponttal. Olyan részleteket vettek észre a gyerekek, ami mellett sok felnőtt elmegy. Közben a fáradt diákok felfrissültek, mozogtak, levegőztek.

Több osztály, több alkalommal kapott ilyen feladatot az online oktatás alatt. Így született a fotópályázat gondolata. Tavasszal újra megrendezzük!

Dr. Nemes-Nagyné Meizl Tünde