Kozgiskm-1.jpg
logo2-252x155_edited_edited_edited.png

KISKUNHALASI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM 

Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum

Igazgató:

Tasi Judit 

Igazgató-helyettesek:

Gajdicsné Lovász Judit
Dr. Fekete Boglárka
Dr. Bánki Horváth Mihály

Fenntartó:

Kiskunhalasi Szakképzési Centrum
6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.

Főigazgató:

Papp Gyula

Alapítás dátuma:

2015. 07. 01.

Alapító okirat száma:

NGM/24439/21/2015.

Alapítója:

Nemzetgazdasági Minisztérium
1051 Budapest, József Nádor tér 2-4.

 

Számlázási cím: 

Kiskunhalasi Szakképzési Centrum 013105
6400 Kiskunhalas, Kazinczy utca 5.
Adószám: 15832025-2-03

Iskolánk története 

 

Régi és új – modern gazdasági szakképzés a patinás falak között

 

A 2020-2021-es tanév a Közgé fennállásának 59. tanéve. Ebben a szervezeti formában tehát lassan hatvan éve folyik az intézményben középfokú közgazdasági képzés. Iskolánk 2020. szeptember 1-jétől – a magyar szakképzési rendszer átalakításának következtében – közgazdasági technikumként működik. A technikumi képzésben hagyományos kínálatunk mellett felmenő rendszerben négy ágazaton – gazdálkodás és menedzsment; közlekedés és szállítmányozás; informatika és távközlés valamint turizmus - vendéglátás – folytatják tanulmányaikat diákjaink.

A turizmus - vendéglátás ágazat nyelvi előkészítő osztállyal kapcsolódik össze, ahol a diákjaink első idegen nyelvként a franciát tanulják, második idegen nyelvként pedig az általános iskolából „hozott” idegen nyelvüket, ami vagy az angol nyelv, vagy a német nyelv.

A Kiskunhalasi SZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Technikum Kiskunfélegyháza legrégibb iskolaépületének mai birtokosa, kétszáz éves középiskolai hagyomány örököse. Működött e falak között algimnázium, felső leányiskola és tanítóképző intézet is.

Iskolánk gazdag öröksége három értékre tanít bennünket:

  • A múlt tiszteletére. A tudás és a műveltség felül nem írható fontosságára. Ez színvonalas oktatásra, kiváló tanári közösségünk, tanári mesterségünk állandó fejlesztésére sarkall.

  • A jelenkor feladatainak való megfelelésre: számunkra érték a nevelés fontossága az oktatás mellett, a nemzedékeket összekötő, értékké vált hagyományos közgés gondosság és az összetartó családias közösségünk ereje.

  • A jövőnkbe vetett hitre: a városunk és környékének országos jelentőségű modern iparát a ma és a holnap közgései; gazdasági, pénzügyi, ügyviteli, logisztikai, informatikai, turisztikai szakemberei fejlesztik tovább.

 

Képzéseink iránt egyre nő az érdeklődés, a diáksereg betölti a patinás épületeket. Jelenleg két helyszínen folyik az oktatás: az Oskola utcában és a szintén a belvárosban álló Korona utcai Holló-házban (ahogy azt a diákjaink hívják egykori funkciójáról: a „Galériában”). Az ősi falak modern, folyton megújuló műszaki tartalomnak, korszerű oktatási módszereknek, a jövőjében bízó, fejlődő tantestületnek és diákságnak nyújtanak otthont. Hiszünk benne, hogy a megtett úthoz méltó lesz a folytatás, a megújuló, erősödő magyar gazdaság és szakképzés iskolánk új, eredményekben gazdag, sikeres korszakát hozza el.