1/8
Húsvétig
 
ikk.png

A világ élvonalában a félegyházi ügyvitel

Közgés diák nemzetközi sikere

Szövegszerkesztésből világbajnoki 5. helyezést, gépírásból világbajnoki 11. helyezést ért el Kovács Lilla, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának 10/B osztályos tanulója az olaszországi Cagliari-ban megrendezett 52. Intersteno (ügyviteli) világbajnokságon. Felkészítő tanára Hartyániné Bartha Judit volt. Köszönjük a részvétel támogatását iskolánknak, amely a saját forrásaiból állta a versenyeztetés költségeit, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának, az ELŐSZER Kft.-nek, a Süveges Autósiskolának, valamint az Elismerés Alapítványon keresztül minden kedves támogatóinknak!

 

A világbajnokságon több mint harminc ország kiválóságai versengtek. Komplex, számos képséget fejlesztő szellemi sport ez, egyszerre igényli a pontos, gyors gondolkodást, fogalomalkotást, a rendszerességet és a kitartást. Kiváló felkészülés minden leendő közgazdásznak, jogásznak, mérnöknek, vagy tanárnak.

Ez bizony rendkívüli, még a legsikeresebb iskolák történetében is évtizedenként, ha előforduló eredmény. Túl azon, hogy iskolájaként nagyon büszkék vagyunk Kovács Lilla és felkészítő tanára sikerére, néhány gondolatot szeretnék szólni arról is, miért fontos számunkra, hogy diákjaink kiválót alkossanak, mi az a segítség, amit ehhez próbálunk nekik nyújtani. Mit jelent a tehetséggondozás, közgés módra.

Amikor egy fiatal nevelését vállaljuk, legyen akár kilencedikes kisgólya, akár frissen érettségizett felnőtt, nagy felelőséget veszünk a nyakunkba. Azt ígérjük, hogy a folyamat végén többet adunk vissza, nagyobb tudású, kreatívabb, önállóbb, és reményeink szerint jobb embert, mint aki belépett az iskolánk ajtaján.

Ez a közgés gondosság pedagógiánk lényege. Hiszünk abban, hogy mindenki fejleszthető és nekünk el is kell végeznünk ezt a fejlesztést. Ez az iskolai nevelés valódi értelme. Diákjaink nagyon eltérő családi körülmények közül érkeznek, mások a szülők anyagi lehetőségei. Vannak, akik már szerezhettek magasabb iskolai végzettséget és nagyon sokan egész életükben keményen dolgoznak, hogy a gyermekeiknek könnyebb, szebb életet teremthessenek.

Ezért tartjuk feladatunknak, hogy aktívan segítsünk. Ahogy egy régebbi jelmondatunkkal ígértük: az ágon ülőket megtanítjuk szállni, a szállni tudókat magasba repítjük. Ezért igyekszünk akár egy hónapra is eljuttatni minél több diákunkat külföldi szakmai gyakorlatra, vállaljuk, hogy pályázati forrásokat is felhasználva nagyobb óraszámban tanítjuk az idegen nyelveket. Ezért folytatunk duális képzést a térség legjobb vállalkozásaival, adunk lehetőséget az osztálykirándulások anyagi támogatásával hazánk jobb megismeréséhez. Ez az oka annak, hogy minden alkalmat megragadunk diákjaink ügyességének, kreativitásának, tudásának, életrevalóságának kipróbálására, fejlesztésére – legyen szó egész hetes irodalmi vetélkedőről, közgazdásznapról, megannyi szuper közösségi programról vagy országos és világversenyről.

Szeretjük ezeket a kihívásokat, várunk mindenkit, akit érdekel a gazdaság, a pénzügyek a logisztika, az ügyvitel, a turizmus vagy az informatika világa. Közös kalandunk ez, amely értük van: fiataljainkért, a jövő Félegyházájáért. Reméljük, segítünk vele és helyes az út, amelyen járunk.

dr. Bánki Horváth Mihály
gyakorlati oktatásvezető

1/1

March 29, 2020

Módosult iskolai nyitvatartás, ügyintézés

A kialakult rendkívüli helyzethez igazodva iskolánk ügyintézési rendje is megváltozott, Tanulói ügyintézés, 2020.03.17-től csak on-line formában működhet.

March 19, 2020

Iskolapszichológus

Kedves Diákok!

A kialakult helyzetre való tekintettel iskolapszichológusunk - Kisné Sváb Ildikó - online áll rendelkezésre a következő felületeken: messenger, e-mail, WhatsApp, Skype.

Elérhetőségei:

svab.ildiko@gmail.com

06-30-218-4131

March 15, 2020

Tájékoztató levél szülőknek

Az alábbi linkre kattintva Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár asszony szülőknek és tanulóknak írt levelét olvashatják.

March 14, 2020

Tudnivalók az új munkarenddel kapcsolatban

Kedves Közgés Diákok! Az új oktatási munkarenddel kapcsolatos teendőitekről az alábbi linken olvashattok!

March 19, 2020

Biztonságos internethasználat-felhívás diákok részére

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési felhívást tett közzé, mellyel a biztonságos internethasználatot kívánják elősegíteni.

March 19, 2020

Biztonságos internethasználat-felhívás tanárok részére

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési felhívást tett közzé a biztonságos internethasználatról tanárok részére

March 13, 2020

A Kiskunhalasi Szakképzési Centurm tájékoztatója a koronavírussal kapcsolatban

Az alábbi linkre kattintva a KSZC honlapján található koronavírussal kapcsolatos tájékoztatót olvashatjátok.

Please reload

ginop.JPG

A KÖZGÉ

a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által alapított kiválóság díjai közül

AZ ÉV SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA címet nyerte el!

 

„A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma képzései: a közgazdaság, a közlekedés, szállítmányozás és logisztika, az ügyvitel, az informatika, valamint a turizmus jó lehetőség a diákok számára a gyorsan változó munkaerőpiaci környezetben, hiszen már az érettségi letétele előtt egy mellék-szakképesítést szerezhetnek, az érettségi után egy évvel pedig a főszakképesítés is a birtokukba kerülhet. Az intézmény a logisztikai és szállítmányozási ügyintéző szakképesítést ettől a tanévtől duális képzésben hirdette meg. A tanulóképzésben való együttműködésük a kamarával kiváló.”

A díjat Tasi Judit igazgatónő vette át 2018. december 11-én a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara díjátadó ünnepségén.

Kalandra fel - egy hónapos olaszországi szakmai tanulmányútról jöttek haza diákjaink

Szeptember 25 és október 24. között iskolánk nyolc-nyolc tizenegyedikes diákja és két kísérőjük az Erasmus program keretében egy-egy hónapot töltött az észak-olaszországi Torinóban és a csizma orrában, a calabriai Cosenza-ban. A szakmai program a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma és az olaszországi Euroform programiroda pályázati együttműködésében valósult meg. A nyertes pályázatot a Tempus Közalapítvány finanszírozta.

A program keretében a közgések olasz középvállalkozásoknál töltötték szakmai gyakorlatukat. Munkájuk során kipróbálhatták ügyviteli, logisztikai, marketing és vezetési ismereteiket. A szakmai programok során munkájuk mellett olasz nyelvtanfolyamon vettek részt, gyárlátogatásokra mentek, egyetemi tudásközpontokba, vállalkozáskeltetőkbe is eljutottak.  Megismerhették Európa egyik legfejlettebb duális szakképzési rendszerét, sokat fejlődtek társas és szakmai kompetenciáik.

Miért fontos ez nekünk? Azért mert többet, jobbat akarunk tenni a diákjainkért. Megszokhatták, a Közgében bátran nyúlunk egy-egy szakképzési témához. Nem félünk az új utaktól, a folyamatos újítástól, a másfajta megközelítéstől sem.

Miért küldtük ki őket egy hónapra? Azért, hogy más emberként érkezzenek haza. Volt valaha egy szép szokás – a mesterlegények vándorútja. Mi hiszünk ebben az utazásban. Abban, hogy a felnőtté válás csak az önállóság, az egyéni felelősség, a saját döntés megtapasztalásával lehet sikeres. Ehhez szükséges a kellően hosszú időtartam. Egy pár napos testvériskolai kirándulás még nem elég, mert nem szakít ki a komfortzónából. Szükséges hozzá némi magárahagyottság: hogy abban a helyzetben valóban neki kelljen döntenie. Mint a sportban, itt is kell jó néhány izzasztó pillanat a sikerhez.

Mi lesz az eredmény? Egy fiatal felnőtt, aki már nem fél jegyet venni egy idegen országbeli vonaton, buszon, aki képes arra, hogy idegen nyelvi közegben is jól teljesítsen. Olyan fiatal, aki előtt megnyílik egy új világ, amelyben otthonosan mozoghat és sikeres lehet.

A mesterlegények vándorútjuk végén hazatértek szülővárosukba és beemelték szakmájukba mindazt, amit külföldön elsajátítottak. Hazajöttek a mi közgéseink is, és büszkén és boldogan mutatták meg diákjainknak elvégzett programjukat, megszerzett élményeiket.

Mi is büszkék vagyunk: rájuk. Kívánjuk, hogy éljenek jól megszerzett önállóságukkal és tapasztalatukkal, gazdagítsák vele családjukat, városunkat, közösségüket! Mit tehet ehhez az iskola? A folytatást: februárban újra két csoport utazik egy-egy hónapra és reméljük őket is újabb és újabb vállalkozók követik. Mert a Közgé mindenkit vár, aki tanulni akar és vállalkozni mer. Kalandra fel – kívánjuk, hogy sikerüljön nekik!

 

dr. Bánki Horváth Mihály

gyakorlati oktatásvezető

Tanulóink a Kulcs-Soft szoftvereivel könyvelnek.

1/3

January 27, 2020

Közgés projekt győzött a Neumann János Egyetem 24 órás logisztikai versenyén

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziuma 1/13/LK osztályos tanulóinak „100-as csapata” Kratochil Nóra, Krepsz Gréta és Ragács Viktória nyerték meg a kecskeméti Neumann János egyetem idei 24 órás logisztikai versenyének projektfeladat részét, míg az összesített versenyben csapatuk az előkelő harmadik helyet szerezte meg. Sikerükért logisztikai szakmai utat nyertek Stuttgartba, gratulálunk!

Országházi kirándulás

2019. március 12-én ellátogattunk Budapestre, az Országházba és a Szépművészeti Múzeumba. Kedd reggel 7:15-kor indultunk busszal a Petőfi utcából a 13-os irodai asszisztensekkel, és 3 kísérő tanárral, Tóth Istvánné Anikó nénivel, Kovácsné Seres Andrea , és Hartyániné Barta Judit tanárnőkkel.

Közgés diákok a dobogón gépírásból és szövegszerkesztésből

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége december 8-án rendezte meg Budapesten a dr. Kalotay Kálmán tanár úr emlékére szervezett országos bajnokság eredményhirdetését. A KSZC Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumából két tanuló mérettette meg magát a szakma kiválóságai között: Kovács Lilla szövegszerkesztésből III., gépírásból VII. helyezettként, Bartók Bálint gépírásból III. helyezettként vehette át jutalmát. Felkészítő tanáruk Hartyániné Barta Judit.

August 30, 2018

Medvék nyomában a Közgé tantestülete

Valljuk be, lassan fel sem kapjuk a fejünket, ha azt halljuk, valahol felbukkant egy-egy medve. Medvék Sándorfalván, Tömörkényen, Makón, talán egyen, talán többen – miért érdekes ez?

Munka által tanulunk

Közgések tapasztalatai az Integrál Zrt-ben töltött nyári szakmai gyakorlatról

Látogatás a Liszt Ferenc Repülőtéren

Túránk az Aeroparkból indult reggel 10 órakor, ami pont a 2-es terminál mellett található. Biztonsági okokból a repülőtér területére csak azon személyek léphetek be látogatóként, akik előzetesen jelentkeztek repülőtér látogatásra és személyigazolvánnyal igazolták magukat.

Közgés diákok látogattak el a kiskunfélegyházi levéltárba

2017. október 11-én a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának kilencedikesei tettek látogatást a levéltárban. Tanárnőjük, Tóth Istvánné Anikó jó kapcsolatot ápol intézményünkkel, helytörténeti témákban maga is végzett már kutatást nálunk, illetve máskor is hozott levéltár-látogatásra diákcsoportot.

Nagykárolyi testvériskolával gazdagodott a Közgé

A Kiskunhalasi Szakképző Intézmény Kiskunfélegyházi Közgazdasági Szakgimnáziumának negyven diákja látogatott három kísérőtanár és az iskola igazgatója vezetésével Nagykárolyba október 20-21-én. Azzal a céllal utaztunk a Partiumba, hogy minél közelebbről megismerjük ezt a szép várost és új testvériskolánkat, a Simion Barnutiu Szakképző Líceumot.

Különleges történelem óra a Parlamentben

2017. október 27-én a tizenkettedik évfolyamos Közgések Gémesné Székely Enikő, Kolláth Rita, Tóthné Kovács Klára osztályfőnökök, és az én: Fekete Ákos kísérőtanár vezetésével a Parlamentben jártunk.

A Z generáció a Közgében

Mihez is kezdjünk egy ilyen címmel …  Olvassuk el, lapozzunk tovább? Kik azok a Z generáció – hát a mai tízen - huszonéves fiatalok. Nahát, így már rögtön érdekesebbé válik a témafelütés. De mit kezdjünk vele, azaz mit kezdjünk velük?

Please reload

Felvételi tájékoztató nyolcadikosoknak

Tisztelt Szülők, kedves Nyolcadikosok!
Az idei tanévtől kezdődően kizárólag az Oktatási Hivatal által működtetett elektronikus felületen leadott jelentkezési lapokkal lehet iskolánkba jelentkezni. A jelentkezéseket főszabályként a jelentkező tanuló általános iskolája végzi, azonban lehetőség van egyéni jelentkezésre is.
Az egyéni jelentkezés az alábbi linken lehetséges.
 

A Közgé tantestülete a Seuso kincs nyomában

Egy tantestület sohasem csak munkahelyi közösség. Olyan emberek társasága, akiket összeköt a közös érdeklődési kör, a kultúrára, művészetre való fogékonyság is. Ezért mondtunk lelkesen igent kollégánk, Tóth Istvánné tanárnő invitálására, hogy nézzük meg együtt a Kecskemétre érkező Seuso-kincseket.

Blog rovatunk folyamatosan frissül

Iskolánkban számos jelentős esemény történik hétről hétre. Ha érdekelik a közelmúlt történései, kollégáink és diákjaink beszámolóit elolvashatja blog rovatunkban.

Versenyeredmények az elmúlt tanévekből

Iskolánk diákjai rendszeresen sikeresen szerepelnek regionális, országos illetve nemzetközi versenyeken. Dicsőségfalunkra minden évben felkerül néhány diák.

Please reload

csoport2